tr:Rebuild of Evangelion

From EvaWiki
Revision as of 09:08, 25 September 2021 by Mbselvitopu (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

"Bu hikayeyi zaten sayısız kez duydum."
Daha fazla bilgi mevcut olduğundan bu makalenin veya bölümün güncellenmesi gerekiyor. (Gerekirse resim de ekleyin.)
Lütfen bu konuyu tartışın, veya sayfayı düzenlemeye başlayın..

"Bir şeylerle ilgilenmek... Bir şeylerle ilgilenmek gerçekten harika. Bu süreçte çok şey görebilir ve öğrenebilirsin."
Lütfen bu makaleyi veya bölümü genişleterek geliştirmeye yardımcı olun.
Lütfen bu konuyu tartışın, veya sayfayı düzenlemeye başlayın..


Rebuild of Evangelion
film serisiyle ilgili bir dizi makalenin parçası


Rebuild of Evangelion (ヱヴァンゲリヲン新劇場版 Evangelion Shin Gekijōban, İngilizce "Evangelion New Theatrical Edition"), Neon Genesis Evangelion'un yaratıcıları tarafından orijinal TV animesinin alternatif bir yeniden anlatımını oluşturan dört filmden oluşan bir seridir. "Rebuild of Evangelion", orijinal TV animelerinin ve ilgili filmlerin, Evangelion: Death and Rebirth ve The End of Evangelion'un sürekliliğinden ayrı bir süreklilik oluşturur.

Yeni izleyiciler orijinal seriyi hiç görmemiş olsalar bile, Rebuild film serisinin orijinal serinin hayranları olmayanlar için daha erişilebilir ve anlaşılır olması ve aynı zamanda orijinal serinin hayranlarını tatmin etmesi amaçlanmıştır.

Prodüksiyon Geçmişi

17 Şubat 2007'de televizyon animesinin yaratıcısı Hideaki Anno, Japonya'da 50 sinemada gösterilen bir film afişi biçiminde resmi bir bildiri yayınladı ve franchise'ın yeni bir versiyonunu yaratma konusundaki motivasyonlarını açıkladı ve Japon sinemalarındaki ilk filmin vizyon tarihinin 1 Eylül 2007 olduğunu belirtti.

Orijinal Evangelion yapım ekibinde çalışan birçok kişi Rebuild üzerinde çalışmaya geri döndü. Hideaki Anno, ilk filmin senaryosunu yazdı ve tüm projenin genel yönetmeni ve yöneticisi olacaktı. Filmleri Kazuya Tsurumaki ve Masayuki yönetirken, Yoshiyuki Sadamoto karakter tasarımları ve Ikuto Yamashita mekanik tasarımlar sağlıyor. Shinji Higuchi ve Tomoki Kyoda, ilk film için hikaye tahtalarını sağladı.

Hikayenin Konusu

“Rebuild of Evangelion” orijinal olarak orijinal Neon Genesis Evangelion'un alternatif bir yeniden anlatımı olarak sunuldu: İlk üç filmin serinin "alternatif bir yeniden anlatımı" olması amaçlanırken, dördüncü ve son filmin diziye tamamen yeni, alternatif bir son olacağı vaat ediliyor.

Büyük farklılıklar arasında Kaworu Nagisa, ilk olarak 24. bölümde, serinin çok geç bir kısmında tanıtılırken, Rebuild of Evangelionlarda ilk filmde kısaca yer aldı. Ek olarak, ikinci filmden itibaren Mari adında yeni bir kadın ana karakter belirir.

İlk Rebuild filminin konusu, 6. bölümde Havari Ramiel'e karşı giriş hikayesini tamamlayan “Yashima Operasyonu” ile sona eriyor. İkinci filmin olay örgüsü, 19. bölümde Zeruel'e karşı verilen savaşta sona eriyor, ancak hikaye, Kaworu'nun alternatif rolü ve Mari'nin filme girişinin ek gelişmeleri ile orijinal televizyon animesinden büyük ölçüde farklı. Rebuild'deki üçüncü film olan Evangelion 3.0: You Can (Not) Redo'nun orijinal TV dizisi veya End of Evangelion ile neredeyse hiçbir ilgisi yok; You Can (Not) Advance'de meydana gelen alternatif olayları çarpıtmakta ve serideki son filmi kurmakta.

Filmler

İngilizce Başlık Japonca Başlık İngilizce Çeviri Yayınlanma Tarihi
Evangelion:1.0
You Are (Not) Alone
ヱヴァンゲリヲン新劇場版:序 (Evangelion Shin Gekijōban: Jo) Evangelion New Theatrical Edition: Prelude 1 Eylül 2007 (Japonya)
Evangelion:2.0
You Can (Not) Advance
ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (Evangelion Shin Gekijōban: Ha) Evangelion New Theatrical Edition: Break 27 Haziran 2009 (Japonya)
Evangelion:3.0
You Can (Not) Redo
ヱヴァンゲリヲン新劇場版:Q (Evangelion Shin Gekijōban: Q) Evangelion New Theatrical Edition: Quickening 17 Kasım 2012 (Japonya)
Evangelion:3.0+1.0
Thrice Upon A Time
シン・エヴァンゲリオン劇場版:||(Shin Evangelion Gekijōban: || ) New Evangelion Theatrical Edition: 3.0 + 1.0 8 Mart 2021 (Japonya)

Trivia

  • Evangelion 3.0+1.0 için Japonca başlık, müzikal bir tekrar işareti içerir. Anno veya Gainax tarafından tekrar işareti için resmi bir anlam açıklanmasa da, hayranlar böyle bir sembolün dahil edilmesinin olaylarda bir "tekrar" veya muhtemelen zaman yolculuğu olaylarına işaret edebileceğini düşünüyorlar. Ancak bu, yaygın olarak son derece olası görülmedi ve sembolün dahil edilmesi büyük olasılıkla üslupsaldır.
Müzikal Tekrar İşareti

Referanslar